Eftervalsanalys

Tis 11 september 2018

Tisdagen efter valet bjuder SNS in till en eftervalsanalys med forskare och opinionsbildare. Katarina Barrling, Håkan A Bengtsson, Henrik Ekengren Oscarsson och PM Nilsson diskuterar under Niklas Ekdals ledning varför valet gick som det gick och vad som händer efter valet.

Vilka frågor och grupper avgjorde valet? Hur har väljarströmmarna sett ut? Vilka partier kommer att bilda regering? Har vi sett spår av digitala påverkansoperationer? Vad får valresultatet för konsekvenser för politiken och samhället i stort?

Finansiellt stöd har erhållits från Riksbankens Jubileumsfond, Vetenskapsrådet och Bonnier Holding. Läs mer om Seminarieserie demokrati.

Medverkande

Katarina Barrling, docent i statsvetenskap vid Uppsala universitet och verksam vid IPF, Institutet för personal- och företagsutveckling.
Håkan A Bengtsson, vd för Arenagruppen.
Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han leder det svenska Valforskningsprogrammet och är primärforskare för de svenska valundersökningarna.
PM Nilsson, politisk redaktör, Dagens Industri.

Diskussionen leds av Niklas Ekdal, journalist och författare.

Anmälan och pris

Seminariet är fullsatt, men det går fortfarande att anmäla sig på väntelista. Seminariet är öppet för SNS medlemmar*, press och särskilt inbjudna. Avgiften är 395 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 7 september eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!