Entreprenören Stefan Krook föreslås till SNS styrelse

Valberedningen föreslår Stefan Krook till SNS styrelse. Han har bland annat grundat Glocalnet, GodEl, GodFond och Kivra, som han i dag är styrelseordförande för. Stefan Krook är även ordförande i energiteknikbolaget Flower och stiftelsen GoodCause, där vinsten från de ägda bolagen doneras till välgörenhet.

Stefan Krook har länge haft ett stort intresse för de samhällsfrågor som SNS lyfter och är på olika sätt engagerad i SNS. Som entreprenör har han förmågan att bygga företag där samhällsnytta, välgörenhet och företagande går hand i hand.

”Vi är mycket glada att Stefan tackat ja till att sitta i SNS styrelse. Han är en samhällsengagerad entreprenör som visat prov på att alltid vara före sin tid. Att starta och investera i företag som både genererar vinst, gynnar samhället och ger tillbaka i form av välgörenhet visar på hans stora engagemang och entreprenörskap”, säger Magnus Tegborg, ordförande för valberedningen.

”Det som är spännande med SNS är att det är en plats där forskningen kan möta näringslivet och olika delar av samhället. Jag ser fram emot att komma än närmare SNS och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från det entreprenöriella området”, säger Stefan Krook.

Den 13 juni sammanträder SNS förtroenderåd och Stefan Krook föreslås då för inval i styrelsen. Samtidigt föreslås följande för omval: Patrik Tigerschiöld (ordförande), Ann Carlsson Meyer, Magnus Hall, John Hassler, Eva Lindström, Eva Mörk, Klas Tikkanen och Sara Öhrvall.