Europa efter parlamentsvalet

Mån 28 april 2014
Tid och plats

Måndag 28 april 2014, 10:00–11:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Högerextrema partier vinner mark i flera europeiska länder. Vad händer med EU-politiken om alltfler högerpopulistiska företrädare tar plats i Europaparlamentet? SNS bjuder in till seminarium för att diskutera främlingsfientligheten i Europa och det politiska landskapet efter EU-valet. Håller extremhögern på att ta över EU eller är det en obefogad oro?

Medverkande

ANNA-LENA LODENIUS, journalist och författare som har studerat frågor kring rasism och främlingsfientlighet i över 20 år. Hon är författare till boken Krutdurk Europa som handlar om vad som kännetecknar de främlingsfientliga partierna och hur de kan bekämpas. Vilka strategier har prövats och vilka fungerar?
ANNIKA STRÖM MELIN, Dagens Nyheters Brysselkorrespondent och författare till den nyutkomna boken Europas svaga hjärta. Från Haag 1948 till Budapest 2014. Bokens slutsats är att den pågående europeiska krisen inte enbart är ekonomisk, utan i högsta grad existentiell.

Samtalet leds av GÖRAN VON SYDOW, forskare i statsvetenskap vid Sieps och Stockholms universitet.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 395 kr för SNS medlem* och 790 kr för icke-medlem. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 24 april, eller vid utebliven ankomst, debiteras avgiften.

* Om din arbetsgivare är medlem i SNS går du till medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!