Hearing med Carl-Henric Svanberg, AI-kommissionens ordförande

Seminarium Fre 5 april 2024
Tid och plats

Fredag 5 april 2024, 09:00–10:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Kaffe och smörgås serveras från 08:30. Det har varit stort intresse för detta seminarium så vi erbjuder nu endast möjligheten att anmäla sig för att delta digitalt.

Regeringen har gett AI-kommissionen i uppdrag att analysera och ge förslag om hur AI kan främja Sverige som ledande forskningsnation, avancerad industrination och ambitiös välfärdsnation.

Det var vid SNS Tylösandskonferens förra året som statsminister Ulf Kristersson aviserade att en AI-kommission ska tillsättas. Kommissionens uppgift är att identifiera behov och lämna förslag på åtgärder som kan bidra till att stärka utveckling och användning av artificiell intelligens i Sverige på ett hållbart och säkert sätt.

Nu bjuder SNS in till ett hearing-möte med ordförande Carl-Henric Svanberg som berättar om uppdraget och tar emot inspel och reflektioner.

Seminariet ingår i ramen för serien AI-skiftet, som finansierats med stöd av Bertil Edlunds stiftelse.

Medverkande

Carl-Henric Svanberg, ordförande, svenska AI-kommissionen. Han är styrelseordförande på AB Volvo och har tidigare varit bland annat vd på Ericsson och Assa Abloy, och ordförande i European Roundtable for Industry.

Peter Sarlin är vd och medgrundare av Silo.AI, det största privata AI-labbet i Europa. Han är Professor of Practice inom AI och maskininlärning vid Aalto University och affilierad forskare vid bland annat London School of Economics och Imperial College London. Han har tidigare även varit rådgivare vid ECB och IMF.

Samtalet leds av Gabriella Chirico Willstedt, medlemschef och forskningsledare vid SNS.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, forskare, press och särskilt inbjudna. Deltagande sker på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Det har varit stort intresse för detta seminarium så vi erbjuder nu endast möjligheten att anmäla sig för att delta digitalt. Anmäl dig via anmälningsknappen ovan.

Vid avanmälan efter den 4 april eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr ex. moms. Detta gäller även när seminariet är kostnadsfritt.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen!