Hur beter sig den digitaliserade kunden?

Tis 17 april 2018
Tid och plats

Tisdag 17 april 2018, 08:30–09:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

En klar majoritet av handeln äger fortfarande rum i de fysiska butikerna. Samtidigt har digitaliseringen och den växande e-handeln tvingat detaljhandelns företag att ompröva och förändra sina affärsmodeller. Men vad vet vi egentligen om hur kunderna reagerar på butikernas digitaliseringsstrategier? Och hur har framgångsrika aktörer gjort för att möta marknadens nya krav?

Sara Rosengren är professor i marknadsföring och detaljhandel vid Handelshögskolan i Stockholm. Hennes prisbelönta forskning inom marknadskommunikation har rönt internationell framgång och publicerats i flera av branschens viktigaste tidskrifter. Nu kommer hon till SNS för att presentera nya studier om hur olika kundgruppers shoppingmönster förändrats av e-handeln, och hur dessa insikter kan användas av aktörer i detaljhandeln för att utveckla och förbättra sina affärsmodeller.

Vi har även bjudit in Peter Muld, Chief Digital Officer vid ICA-gruppen, och Mikael Lenneryd, Chef Digitalt & Kundlojalitet på Apoteket. Tillsammans med Sara Rosengren diskuterar de vilka möjligheter och problem som digitaliseringen har inneburit för dem, och berättar hur de ser på den digitala detaljhandelns framtid.

Seminariet arrangeras inom ramen för SNS Digitech Forum som riktar sig till dig som vill ha fördjupad kunskap om den digitala ekonomin.

Medverkande

Mikael Lenneryd, Chef Digitalt & Kundlojalitet, Apoteket
Peter Muld, Chief Digital Officer, ICA-gruppen
Sara Rosengren, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm och chef för högskolans Center for Retailing

Moderator för samtalet är Ilinca Benson, vice vd och kommunikationschef för SNS.

Anmälan och pris

Mötet är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna och press. Avgiften är 295 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Antalet platser är begränsat. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 13 april eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap

Varmt välkommen!