Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari samtalar om klimathandlingsplanen

Seminarium Mån 11 mars 2024
Tid och plats

Måndag 11 mars 2024, 16:00–17:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Seminariet följs av mingel. Det har varit stort intresse för detta seminarium så vi erbjuder nu endast möjligheten att anmäla sig för att delta digitalt.

Sverige ska nå nettonollutsläpp senast år 2045. Före jul presenterade regeringen sin klimathandlingsplan som beskriver hur det klimatpolitiska arbetet under deras mandatperiod ska bidra till detta mål. Handlingsplanen har väckt stort intresse men även mött stark kritik från oppositionen.

Nu kommer miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari till SNS för att samtala om handlingsplanen och ge sin syn på Sveriges väg till nettonollutsläpp. Vilka åtgärder prioriterar regeringen att vidta? Är dessa tillräckliga för att nå Sveriges och EU:s klimatmål?

Medverkande

Jytte Guteland (S), ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt i EU-nämnden

John Hassler, professor i nationalekonomi vid institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet, utredare av Sveriges klimatpolitik i förhållande till Fit for 55 samt ordförande i SNS konjunkturråd 2020

Romina Pourmokhtari (L), klimat- och miljöminister

Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet, fokuserad på design av policyinstrument för miljöfrågor och ledamot i SNS konjunkturråd 2020

Kina Wileke, chef för kommunikation och hållbarhet, Volvo Group

Samtalet leds av Charlotte Paulie, forskningsledare SNS.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, forskare, press och särskilt inbjudna. Deltagande sker på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Det har varit stort intresse för detta seminarium så vi erbjuder nu endast möjligheten att anmäla sig för att delta digitalt. Anmäl dig via anmälningsknappen ovan.

Vid avanmälan efter den 7 mars eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr ex. moms. Detta gäller även när seminariet är kostnadsfritt.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen!