Mona Sahlin om våldsbejakande extremism

Tor 11 februari 2016
Tid och plats

Torsdag 11 februari 2016, 08:30–09:45
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Vi får aldrig glömma att ingen föds till extremist. Det säger Mona Sahlin som 2014 utsågs till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Under 2015 har hon besökt ett stort antal svenska kommuner för att sprida framgångsrika förebyggande metoder och goda exempel. Nu kommer hon till SNS för att berätta om sitt arbete.

Mona Sahlins uppdrag syftar till att förbättra samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer på nationell, regional och lokal nivå för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism och främja utvecklingen av förebyggande metoder.

Ett initiativ är de kunskapshus som nu inrättas i Stockholm, Göteborg, Örebro och Borlänge. Utrustade med lokala expertteam ska dessa kunna rycka ut när personer visar tecken på radikalisering.

Hur kan vi förhindra rekrytering till våldsbejakande extremist? Vilken roll spelar lagstiftning och hårdare straff? Vilket ansvar bör kommunerna ta och var finns behov som måste tillgodoses på nationell nivå? Det är några av de frågor som kommer att diskuteras på seminariet.

Diskussionen leds av Åsa Julin, ekonomijournalist.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 9 februari eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr.

Varmt välkommen!