Nyval till SNS styrelse och förtroenderåd

Vid SNS ordinarie förtroenderådsmöte den 13 juni valdes entreprenören Stefan Krook till SNS styrelse. Han har bland annat grundat Glocalnet, GodEl, GodFond och Kivra, som han i dag är styrelseordförande för. Stefan Krook är även ordförande i energiteknikbolaget Flower och stiftelsen GoodCause, där vinsten från de ägda bolagen doneras till välgörenhet. 

Stefan Krook har länge haft ett stort intresse för de samhällsfrågor som SNS lyfter och är på olika sätt engagerad i SNS. Som entreprenör har han förmågan att bygga företag där samhällsnytta, välgörenhet och företagande går hand i hand. 

”Vi är mycket glada att Stefan tackat ja till att sitta i SNS styrelse. Han är en samhällsengagerad entreprenör som visat prov på att alltid vara före sin tid. Att starta och investera i företag som både genererar vinst, gynnar samhället och ger tillbaka i form av välgörenhet visar på hans stora engagemang och entreprenörskap”, säger Magnus Tegborg, ordförande för valberedningen. 

”Det som är spännande med SNS är att det är en plats där forskningen kan möta näringslivet och olika delar av samhället. Jag ser fram emot att komma än närmare SNS och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från det entreprenöriella området”, säger Stefan Krook  

Nyval till SNS förtroenderåd

Vid samma tillfälle valdes följande personer in som nya ledamöter i förtroenderådet: 

Carl Bennet, Lifco  

Åsa Bergman, Sweco 

Erik Brandsma, Sveaskog 

Susanna Campbell, Northvolt 

Stina Ehrensvärd, Yubico 

Thomas Ekman, Axel Johnson 

Monica Granberg, Structor 

Michael Green, Handelsbanken 

Patrik Gunnarsson Wahlén, Volati 

Adam Kostyál, Nasdaq Stockholm 

Monica Lindstedt, Hemfrid 

Lotta Lyrå, Södra Skogsägarna 

Jan Moström, LKAB 

Charlotte Petri Gornitzka, MSB 

Jesper Roine, Handelshögskolan i Stockholm 

Amir Rostami, Högskolan i Gävle 

Mikael Staffas, Boliden 

Alexander Wennergren Helm, Ernströmgruppen