SNS i Almedalen: Så skapas fler åtkomliga bostäder för hushåll med låga inkomster

Tid och plats

Söndag 3 juli 2016, 14:00–15:15
Almedalens Hotell, Strandvägen 8, Visby

Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem. Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, ger sin syn på hur vi ger bättre möjligheter för unga, nyanlända och låginkomsttagare att hitta en bostad där jobben finns.

Under de senaste 20 åren har hushåll med låga inkomster fått allt svårare att hitta bostad i Sveriges större städer. Det senaste årets stora flyktingström har gjort situationen på bostadsmarknaden än mer akut. Samtidigt vittnar företag som Spotify om svårigheten att attrahera personal på grund av bostadsbristen.

När staten inte lyckas genomdriva nödvändiga reformer blir lokala initiativ allt viktigare. Kommunerna, allmännyttan och privata företag har alla en viktig roll att spela för att få fram fler bostäder. Hur ser dessa aktörer på sitt ansvar för att lösa problemen på bostadsmarknaden och möjligheten att samarbeta? Hur kan sådana lokala allianser utformas? Vad finns det för goda exempel?

Wiweca Bohman, projektledare på SNS, leder samtalet.

Anmälan och frågor

Mötet är kostnadsfritt och öppet för alla enligt principen om först till kvarn. Ingen föranmälan krävs. Om du har frågor, vänligen kontakta Sarah Schuster, sarah.schuster@sns.se.

Varmt välkommen!