SNS Paris: Den skadliga europeiska skuldkrisen

Tid och plats

Torsdag 23 maj 2013, 19:00–21:00
Svenska klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris.

SNS Paris bjuder in till ett möte med Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet.

Den europeiska skuldkrisen har lett till gigantiska överföringar av pengar i syfte att rädda euron vilket har uppmuntrat skadligt risktagande och inverkar på valutaunionens stabilitet. Problem som bara har förvärrats av de krav på nedskärningar som tvingats på skuldländerna.

Detta hävdar Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet och ledamot av Nobelkommittén för Ekonomipriset, i sin debattbok Den europeiska skuldkrisen (SNS Förlag). I boken argumenterar han för att överföringarna i första hand har gynnat ägarna till de banker som spekulerat i sydeuropeiska statsobligationer. Han menar att några överföringar av pengar – för att lösa ut länder som misskött sig eller för att rädda euron – inte ska ske.

Anmälan

Senast onsdagen den 22 maj till snsfrankrike@gmail.com. Obs! Antalet platser är begränsat och anmälan är bindande. Mötet är kostnadsfritt för SNS-medlemmar och det bjuds på vin och tilltugg i baren. Icke-medlemmar betalar 20 euro och studenter får delta till halva priset.

Varmt välkommen!
SNS Paris