SNS Paris: EU:s framtid på spel – Göran von Sydow om EU-valet

Tid och plats

Tisdag 7 maj 2019, 19:00–21:00
Cercle Suédois, 242, rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike

Den 26 maj går såväl fransmännen som svenskarna till valurnorna och röstar i Europaparlamentsvalet. Årets EU-val beskrivs av många som avgörande för EU:s framtid och det viktigaste någonsin.

EU präglas av inre spänningar och har svårt att enas kring avgörande framtidsfrågor som migration, klimat och säkerhet. Samtidigt är stödet för EU högre idag än på 35 år. EU27, EU:s medlemsländer utöver Storbritannien, har också lyckats hålla samman under utträdesförhandlingarna.

Vilka partigrupper förväntas växa respektive minska i valet? Vad är EU:s främsta utmaningar under den kommande mandatperioden? Vad går de svenska kandidaterna till val på? Hur kommer valet påverkas av de populistiska krafterna i Europa?

Tre veckor före valet bjuder SNS in till ett seminarium med statsvetaren Göran von Sydow.

Medverkande

Göran von Sydow, forskare i statsvetenskap och tillförordnad direktör, Svenska institutet för Europapolitiska studier (Sieps)

Anmälan och pris

För att anmäla dig, kontakta: snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS- och CCSF-medlemmar. Det kostar 20 euro för icke-medlemmar. Kostnaden för studenter och ”Young Professionals” är 10 euro.
Här betalar du din medlemsavgift inför 2019

Tid och plats

Tisdag 7 maj 2019, 19:00–21:00
Cercle Suédois, 242, rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike