SNS/SHOF Finanspanel: Samtal med finansministern om EU-samarbetet i ekonomiska och finansiella frågor

Tid och plats

Tisdag 14 maj 2019, 08:00–09:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Välkommen till ett samtal om vart EU-samarbetet är på väg i ekonomiska och finansiella frågor. Finansministern kommenterar Brexit, förhandlingarna kring EU:s nya budgetram, fördjupningen av samarbetet inom eurozonen och vad som händer med bankunionen och kapitalmarknadsunionen.

Hon berör även andra frågor av vikt för Sverige på dagordningen i det så kallade Ekofinrådet, alltså den samling av EU:s finans- och ekonomiministrar som är ansvariga för EU:s ekonomiska politik, skattefrågor, finansmarknader, kapitalrörelser och ekonomiska förbindelser med länder utanför EU.

Vilka är Sveriges ståndpunkter och hur arbetar regeringen för att föra fram dessa? Hur fungerar samarbetet inom den så kallade nya Hansan, ”Hanseatic Leauge”?

Finanspanelen är ett mötesforum för den finansiella sektorn och arrangeras av SNS och Swedish House of Finance.

Swedish House of Finance (SHOF) vid Handelshögskolan i Stockholm är Sveriges nationella forskningscenter i finansiella ekonomi.

Medverkande

Magdalena Andersson, finansminister
Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroekonomisk analys på Nordea och Sverigechef på Nordea Markets, tidigare verksam på IMF, ECB och EU-kommissionen
Martin Blåvarg, koncerncontroller på Svenska Handelsbanken, har tidigare arbetat på Finansinspektionen och Riksbanken

Pehr Wissén, PhD, Professor Emeritus of Practice, Swedish House of Finance, leder samtalet.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är öppet för SNS medlemmar*, SHOF och press. Avgiften är 995 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 10 maj eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!