Vårpropositionen presenteras på SNS

Mån 29 april 2019

Den 10 april överlämnar regeringen den ekonomiska vårpropositionen till riksdagen. Välkommen till ett seminarium där finansminister Magdalena Anderssons statssekreterare Max Elger presenterar innehållet och förslagen till riktlinjerna för den ekonomiska politiken.

Den ekonomiska vårpropositionen för 2019 är den första budgetpropositionen efter den sakpolitiska uppgörelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. På seminariet berättar Max Elger om den nya finanspolitikens övergripande inriktning och de förslag som regeringen vill gå fram med. Han beskriver också regeringens bedömning av den makroekonomiska utvecklingen och läget i den offentliga sektorns finanser.

John Hassler, professor i nationalekonomi, och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, kommenterar.

Medverkande

Max Elger, statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
John Hassler, professor i nationalekonomi, Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet
Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson och vice ordförande i finansutskottet

Samtalet modereras av Mikael Witterblad, chef över SNS forskningsprogram.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är öppet för alla och kostar 495 kr. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 26 april eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

Varmt välkommen!