Vilka hållbarhetsfrågor aktualiserar kriget i Ukraina för investerare?

Seminarium Ons 4 maj 2022
Tid och plats

Onsdag 4 maj 2022, 08:15–09:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Sanktionerna som har införts i samband med invasionen av Ukraina innebär ett stopp för många investeringar i Ryssland. Det väcker också frågor om hur man ska förhålla sig till andra marknader.

Välkommen till ett samtal om detta med finansprofessor Bo Becker, Finansinspektionens hållbarhetschef Johanna Fager Wettergren och Första AP-fondens vd Kristin Magnusson Bernard.

Kriget i Ukraina har satt fokus på en rad hållbarhetsfrågor som finansiella investerare behöver förhålla sig till. Några frågor som diskuteras är hur man ska förhålla sig till företag i diktaturer och hur man bör se på investeringar i försvarsindustrin framöver. Ytterligare en fråga är hur Europa kan upphöra med sitt beroende av rysk olja och gas utan att riskera ekonomisk och social stabilitet.

Många menar också att invasionen har avslöjat brister hos kapitalförvaltare och analysföretag i deras bedömning av risker som rör den politiska miljö företagen är verksamma i.

Seminariet anordnas inom ramen för SNS/SHoF Finanspanel, som är ett samarbete mellan SNS och Swedish House of Finance (SHoF) vid Handelshögskolan i Stockholm, Sveriges nationella forskningscenter i finansiell ekonomi.

Medverkande

Bo Becker, professor i finansiell ekonomi, Handelshögskolan i Stockholm och Swedish House of Finance

Johanna Fager Wettergren, hållbarhetschef, Finansinspektionen

Kristin Magnusson Bernard, vd, Första AP-fonden

Samtalet leds av Pehr Wissén, PhD, Professor Emeritus of Practice, Swedish House of Finance.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, Swedish House of Finance partners, forskare, press och särskilt inbjudna.

Deltagande sker på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Anmäl dig via anmälningsknappen.

Från kl. 08:00 serveras kaffe och frukostsmörgås.

Vid avanmälan efter den 3 maj eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr ex. moms (detta gäller även fastän seminariet är kostnadsfritt).

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.
** SHoF partners

Välkommen!