Fyra frågor till SNS nya kommunikationschef Tobias Lindberg

Vad fick dig att söka dig till just SNS?

Jag har följt SNS under många år och tror starkt på visionen om kunskapsbyggande för ett bättre samhälle. För mig är det också tydligt hur verksamheten bidrar till en sakligare ton i det offentliga samtalet. Inte minst därför kändes det väldigt lockande att få jobba för SNS.

 Vad har du gjort tidigare?

Jag har bakgrund som journalist och ledarskribent och jobbade på HD-Sydsvenskan i Malmö i drygt tjugo år. Dessförinnan läste jag vid Lunds universitet där jag, förutom att plugga journalistik, tog en magisterexamen vid Ekonomihögskolan.

Vilka samhällsfrågor är du särskilt intresserad av?

Främst finanspolitik och grön samhällsutveckling. Men jag har också särskild förkärlek för näringslivsfrågor, liksom rätts-, energi- och utbildningspolitik.

Vad gör du på fritiden?

När jag är ledig ägnar jag mig helst åt familj och vänner. Gärna i samband med en rejäl middag eller en tur i skogen. Som vana från mitt tidigare jobb blir det också mycket tidningsläsning. Därutöver har jag stort intresse för musik, litteratur och motion i olika former. Blir det en stund över kör jag ofta ett gympass eller spelar padel.