Går AI-utvecklingen för snabbt?

Seminarium Tis 9 maj 2023
Tid och plats

Tisdag 9 maj 2023, 13:00–14:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Lanseringen av ChatGPT4 har gett förnyad kraft åt debatten om riskerna och möjligheterna med artificiell intelligens. I ett öppet brev som fått stor spridning uppmanar ledande AI-experter och andra aktörer inom området till en paus i utvecklingsarbetet av avancerade AI-system.

Välkommen till ett seminarium där vi diskuterar de framsteg som görs på området. Vilka konsekvenser kan de få för arbetsmarknaden, ekonomin och samhället i stort? Och hur bör risker när det gäller etiska aspekter, säkerhet och personlig integritet hanteras?

Mötet är en del av seminarieserien AI-skiftet och hålls på engelska.

Medverkande

Georg Graetz, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet som forskar om teknikutvecklingens arbetsmarknadskonsekvenser. Georg är medförfattare till SNS Konjunkturrådsrapport 2023: Strukturomvandling på svensk arbetsmarknad: Konsekvenser och policyåtgärder och SNS Analysen Robotar som jobbar från 2015.

Joakim Wernberg, forskningsledare med inriktning mot digitalisering och teknikutveckling på Entreprenörskapsforum, lektor vid institutionen för Teknik och Samhälle, Lunds Tekniska Högskola, samt koordinator för nystartade SoeTech, en tvärvetenskaplig forskargrupp för socioekonomiska teknikstudier vid Lunds universitet

Sara Öhrvall, senior rådgivare Axel Johnson och styrelseledamot i bland annat Axfood, Bonnier Books, Investor och SNS. Sara har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv och är författare till boken Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare.

Samtalet leds av Ilinca Benson, vd, SNS.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, forskare, press och särskilt inbjudna. Mötet sker på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Anmäl dig via anmälningsknappen ovan.

Vid avanmälan efter 8 maj eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr ex. moms. Detta gäller även när seminariet är kostnadsfritt.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen att delta!