IIES/SNS International Policy Talks: Effektivare hivprevention i teori och praktik

Tis 23 januari 2018
Tid och plats

Tisdag 23 januari 2018, 12:00–13:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Hiv är fortfarande en av de främsta orsakerna till sjukdom och död i Afrika söder om Sahara, trots mångårig kunskap om hur spridningen av viruset kan förebyggas. Hur kan vi utveckla och förbättra arbetet med hivprevention i utvecklingsländer? Välkommen till ett seminarium där forskare och experter diskuterar hur nya metoder kan effektivisera arbetet med global hälsa.

Nationalekonomerna Martina Björkman Nyqvist och Jakob Svensson har undersökt hur insikter om människors beteende kan användas för att utforma mer träffsäkra program för hivprevention. Studien presenteras i en ny SNS Analys.

I samband med lanseringen kommer författarna till SNS för att berätta om sina resultat och slutsatser under ett seminarium. Anna Mia Ekström, professor vid Karolinska Institutet, kommenterar rapporten. Hon är specialiserad på hiv och har arbetat många år med hivprevention i Afrika. Seminariet avslutas med ett panelsamtal om framtidens utmaningar och möjligheter inom det globala hälsoarbetet, där även Åsa Andersson från Sida deltar.

IIES/SNS International Policy Talks är ett samarbete mellan Institutet för internationell ekonomi (IIES) vid Stockholms universitet och SNS med syfte att förmedla nya insikter från ledande internationella nationalekonomer till den svenska policydebatten.

Medverkande

Åsa Andersson, senior hälsohandläggare, Sida
Anna Mia Ekström, professor i global infektionsepidemiologi, Karolinska Institutet
Martina Björkman Nyqvist, forskare vid Nationalekonomiska institutionen, Handelshögskolan i Stockholm
Jakob Svensson, professor vid Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms Universitet

Moderator är Ilinca Benson, vice vd och kommunikationschef, SNS.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt för SNS medlemmar* och press. Avgiften för icke-medlem är 395 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 19 januari eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr.

* Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!