IIES/SNS International Policy Talks: Elhanan Helpman om globalisering och ojämlikhet

Tid och plats

Fredag 23 mars 2018, 08:30–09:45
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Välkommen till ett seminarium där Harvardprofessorn Elhanan Helpman – en av världens främsta forskare inom internationell handel – presenterar sin kommande bok om globalisering och ojämlikhet.

Kan globaliseringen förklara de ökade ojämlikheterna i inkomst mellan och inom länder? Det frågar sig Elhanan Helpman, professor i internationell handel vid Harvarduniversitetet. I sin kommande bok ger han en översikt av forskningen om sambandet mellan globalisering och ojämlikhet i löneinkomster.

Helpman är en av världens mest välrenommerade ekonomer. Han har bidragit med nya teorier inom bland annat internationell handel, politisk ekonomi och ekonomisk tillväxt. Hans forskning är flerfaldigt prisbelönad. Det är inte ovanligt att hans namn förekommer i diskussionerna för ekonomipriset till minne av Alfred Nobel.

Harry Flam, professor emeritus i internationell ekonomi och ordförande i Finanspolitiska rådet, leder samtalet och kommenterar.

IIES/SNS International Policy Talks är ett samarbete mellan Institutet för internationell ekonomi (IIES) vid Stockholms universitet och SNS med syfte att förmedla nya insikter från ledande internationella nationalekonomer till den svenska policydebatten.

Medverkande

Elhanan Helpman, Galen L. Stone Professor i internationell handel, Harvarduniversitetet och Fellow of the Canadian Institute for Advanced Research.
Harry Flam, professor emeritus i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet, och ordförande för Finanspolitiska rådet.

Anmälan och pris

Mötet är öppet för SNS medlemmar*, press och särskilt inbjudna. Avgiften är 295 kronor plus moms. Vid avanmälan efter den 21 mars eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap

Varmt välkommen!