IIES/SNS International Policy Talks: Hur har coronarestriktionerna upplevts och följts i Sverige?

Webbinarium Mån 15 februari 2021
Tid och plats

Måndag 15 februari 2021, 13:00–14:00

Hur har olika grupper i samhället följt restriktionerna under den pågående coronapandemin? Hur har attityderna till den svenska strategin förändrats från i våras till i vintras? Och hur påverkar vetskapen om ett kommande vaccin vårt beteende?

Nationalekonomen Ola Andersson presenterar färska resultat från studier som undersöker hur människor i Sverige förhåller sig till de restriktioner som införts under pandemin.

Deltar gör även Teresa Palmquist och Nurit Nobel. Teresa Palmquist är ansvarig för det regeringsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har arbetat med gällande kommunikationen om covid-19 till samtliga individer i Sverige. En del av uppdraget har varit att följa svenska befolkningens attityder till myndigheternas rekommendationer och individers motivation att följa dessa. Nurit Nobel är expert inom beteendedesign och vd för konsultföretaget Impactually, som tillämpar insikter från beteendeekonomi och psykologi i sina lösningar.

IIES/SNS International Policy Talks är ett samarbete mellan Institutet för internationell ekonomi (IIES) vid Stockholms universitet och SNS med syfte att förmedla nya insikter från ledande internationella nationalekonomer till den svenska policydebatten.

Medverkande

Ola Andersson, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet och affilierad till Institutet för Näringslivsforskning (IFN)

Nurit Nobel, doktorand på Handelshögskolan i Stockholm, vd, Impactually

Teresa Palmquist, enhetschef Kommunikationsutveckling på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Samtalet leds av Ilinca Benson, SNS vice vd.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. Vi kommer 1-2 timmar innan webbinariet äger rum att skicka en anmälningslänk.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!