IIES/SNS International Policy Talks: Kan beteendeprogram minska ungdomsbrottsligheten?

Seminarium Mån 6 mars 2023
Tid och plats

Måndag 6 mars 2023, 16:30–17:30

Inställt möte – vi återkommer med nytt datum längre fram.

Förebyggande insatser är viktiga för att unga inte ska hamna i kriminalitet. Men hur mycket går deras livsval att påverka? Välkommen till ett panelsamtal med nationalekonomen Jens Ludwig om försök med beteendeprogram för att utveckla ungas förmåga att ta bra beslut.

Jens Ludwig är professor i nationalekonomi, chef för University of Chicagos Crime Lab samt National Bureau of Economic Researchs arbetsgrupp om brottsekonomi. Hans forskning handlar till stor del om förebyggande arbete mot vapenvåld och genom Crime Lab samarbetar han med beslutsfattare över hela USA.

Vid ett afterworkseminarium presenterar Jens Ludwig sin forskning och diskuterar förebyggande åtgärder mot brott med en expertpanel.

Efter seminariet bjuder vi in till mingel och fortsatt samtal.

Seminariet är en del av IIES/SNS International Policy Talks – ett samarbete mellan SNS och Institutet för internationell ekonomi (IIES) vid Stockholms universitet med syfte att vara en plattform för ledande internationella nationalekonomer att dela med sig av sina insikter i den svenska politiska debatten.

Seminariet är också en del av SNS forskningsprojekt Brottslighet och samhälle.

Samtalet hålls på engelska.

Medverkande

Gunilla Dobrin, grundare, rePULSE

Peter Lind, Trygghets- och säkerhetssamordnare, Stockholms stad

Jens Ludwig, professor i nationalekonomi, chef för University of Chicagos Crime Lab, Education Lab samt National Bureau of Economic Researchs arbetsgrupp om brottsekonomi

Malin Östling, ungdomsvårdsdirektör, Statens institutionsstyrelse

Samtalet modereras av Louise Lorentzon, forskningsledare på SNS

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, forskare, press och särskilt inbjudna av IIES och SNS. Deltagande sker på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Möjlighet finns att delta digitalt. Anmäl dig via anmälningsknapparna ovan.

Vid avanmälan efter 3 mars eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr exklusive moms.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen!