SNS får ny forskningsledare

Louise Lorentzon är ny forskningsledare på SNS. Hon disputerade i våras i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Louise har i sin forskning studerat effekterna av flera politiska reformer, bland annat inom sjukförsäkringen.

Louise Lorentzon
Louise Lorentzon

På SNS kommer Louise att arbeta med frågor som rör arbetsmarknad, beskattning och infrastruktur. Hon kommer att starta upp nya forskningsprojekt och odla kontakter med framstående internationella forskare.

»Jag är väldigt glad att få bidra till SNS:s arbete med att sprida kunskap och forskning. Genom samtal mellan olika aktörer kan perspektiv vidgas och synergier hittas, något jag tror är positivt för utvecklingen av vårt samhälle«, säger Louise Lorentzon.

I sin egen forskning har Louise med hjälp av flera empiriska metoder mätt effekterna av olika politiska reformer, till exempel införandet av kontantstöd till fattiga familjer och borttagandet av den bortre tidsgränsen i sjukpenningen. En del av forskarutbildningen genomfördes vid Stanforduniversitetet.

»Louise är en riktig topprekrytering. Hon har i sin forskning visat prov på stor idérikedom, kreativitet och relevans. Dessutom kring centrala samhällsutmaningar som vården och socialförsäkringarna. Jag är väldigt glad över att hon börjar hos oss«, säger Mikael Witterblad, chef för SNS forskningsprogram.

Läs mer om Louise Lorentzon här.