SNS Kalmar: Konsten att bidra

Fre 7 oktober 2016
Tid och plats

Fredag 7 oktober 2016, 11:30–13:30
Brofästet<br /> Ekonomihögskolan<br /> Kalmar

Fredagen den 7 oktober hälsar SNS Kalmar dig välkommen till ett seminarium om konstvärlden och konstens värde i en region.

Vid mötet belyser Kalmar Konstmuseums nytillträdda chef Joanna Sandell dilemmat att balansera mellan nyttotänkande och konstmarknad. Hon diskuterar bland annat varför det uppstår så många konflikter kring våra offentligt finansierade konstinstitutioner. Samtalsledare är Lars Lindkvist, professor vid Linnéuniversitetet, som i sin forskning fokuserar på hur det är att leda och organisera verksamheter som befinner sig i spänningsfältet mellan olika intressenter.

Joanna Sandell har bred internationell erfarenhet och har verkat som curator, skribent, föreläsare och journalist. Sedan 2006 har hon arbetat som chef för Botkyrka konsthall. Där har hon utvecklat verksamheten till att omfatta utställningar, pedagogisk verksamhet, projektering av offentlig konst och Xet-museet samt det unika artists book-arkivet Labyrint och det internationella residensprogrammet Residence Botkyrka. Joanna Sandell:

Det är svårt för konsten att ta plats på den offentliga arenan och många känner ett främlingskap inför konst. Det gäller i förorten såväl som på landsbygden. Det är också frågor som jag brinner för att förvalta och förädla i Kalmar

 

Anmälan

Senast onsdagen den 5 oktober till Mikael Lundgren.

SNS Kalmar vill bredda sitt nätverk ytterligare. Ta gärna med en gäst som inte redan är medlem till mötet så att fler kan upptäcka SNS.
Varmt välkommen!
Styrelsen SNS Kalmar