SNS Paris: Tyskt val och franska reformer – vad händer sen?

Tor 21 september 2017
Tid och plats

Torsdag 21 september 2017, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris

Torsdag den 21 september gästas SNS Paris av Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking, som kommer tala om den framtida utvecklingen inom eurozonen.

September månad bjuder på två stora händelser inom eurozonen. Den 24 september är det förbundsdagsval i Tyskland. Vilka olika scenarier för tänkbara koalitionsregeringar finns? Hur kommer utgången av detta val att påverka EU?

Samtidigt som den tyska valrörelsen pågår håller president Macrons reformer på att prövas i Frankrike. Vad står på spel?

Kommer vi att få se framtida fransk-tyska reformförslag och vilka utsikter har de att förverkligas? Hur kommer dessa att påverka samarbetet i EU och EU:s framtid?

Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking, ger sin bedömning av läget och eventuella konsekvenser för eurozonen. Henrik von Sydow är före detta ordförande i riksdagens skatteutskott och journalist på Dagens Industri. Han kommenterar regelbundet omvärldshändelser i svensk affärspress.

Medverkande

Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking

Anmälan

Senast måndagen den 18 september till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset.
Betalning av medlemsavgift.

Välkomna!
Styrelsen i SNS Paris