SNS/SHOF Finanspanel: Sverige och EU:s bankunion – samtal med Nicolas Véron

Fre 17 november 2017
Tid och plats

Fredag 17 november 2017, 08:00–09:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Välkommen till ett samtal om EU:s arbete med att hantera vacklande banker, den så kallade bankunionen. Hur långt har man kommit och vad ser ut att hända framöver?

Nicolas Véron är verksam som forskare vid Peterson Institute i Washington och en av grundarna till den europeiska tankesmedjan Bruegel i Bryssel, som har inriktning på ekonomiska frågor. Han forskar om bank- och finansmarknadsregleringar med fokus på Europa.

Hur påverkar Brexit arbetet med EU:s bankunion? Vilka vore för- och nackdelarna med ett medlemskap för Sverige? Hur relaterar bankunionen till tankarna om att fördjupa samarbetet inom valutaunionen?

Finanspanelen är ett mötesforum för den finansiella sektorn och arrangeras av SNS och finansforskningsinstitutet Swedish House of Finance vid Handelshögskolan.

Seminariet hålls på engelska.

Medverkande

Nicolas Véron, en av grundarna till den europeiska tankesmedjan Bruegel i Bryssel och forskare vid Peterson Institute i Washington.

Pehr Wissén, seniorrådgivare vid Swedish House of Finance, leder samtalet.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är öppet för SNS medlemmar*, SHOF och press. Avgiften är 995 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 15 november eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!