Vem tar ansvaret för att pensionssystemet uppmuntrar till ett längre arbetsliv?

Mån 30 november 2015
Tid och plats

Måndag 30 november 2015, 13:15–15:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

För att klara välfärden måste svenskarna jobba längre. Samtidigt finns inslag i pensionssystemet som uppmuntrar till en tidig pension. Vem tar ansvar för att pensionssystemet som helhet både ger trygghet för individen och rätt incitament till arbete? Välkommen till ett seminarium med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som vi ordnar med anledning av att SNS startar ett nytt forskningsprogram.

Nu startar SNS forskningsprogrammet Nya utmaningar för pensionssystemet som syftar till att ta ett helhetsgrepp på det svenska pensionssystemet, både tjänstepension och statlig pension.

Det svenska pensionssystemet står inför flera stora utmaningar. En åldrande befolkning sätter press uppåt på pensionsåldern. Samtidigt väntas antalet fattigpensionärer öka. Vem tar ansvaret för att pensionssystemet som helhet både ger trygghet för individen och rätt incitament till ett längre arbetsliv?

Dessa frågor diskuteras på ett seminarium där SNS har samlat forskare och företrädare för arbetsmarknadens parter. Seminariet inleds av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som kommer att beskriva regeringens syn på de förändrade förutsättningarna för pensionssystemet.

Mötet leds av Rickard Eriksson, forskningsledare vid SNS.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är gratis och exklusivt för medlemmar. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 27 november eller vid utebliven ankomst debiteras 250 kr.

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/information om medlemskap.

Varmt välkommen!