Artificiell intelligens inom vården – revolution med utmaningar?

Seminarium Tis 10 maj 2022
Tid och plats

Tisdag 10 maj 2022, 10:00–11:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18 i Stockholm

Hur kan AI utveckla vården och vilka risker och etiska överväganden kommer med en ökad användning? Erfarenheter från hur AI används inom mammografin ger nya insikter.

Förväntningarna om att artificiell intelligens (AI) ska effektivisera och minska kostnaderna inom hälso- och sjukvården är höga. Men hittills har genomslaget inte varit särskilt stort. Bilddiagnostik är ett område där AI har många tillämpningar och flera forskningsprojekt undersöker hur AI kan fungera som stöd inom röntgen, särskilt mammografin.

Välkommen till ett samtal med tre experter och mycket publikinteraktion om vilket stöd AI kan ge sjukvården och vilka möjligheter, men också risker användandet av AI i vården medför. Mötet är en del av vår seminarieserie AI-skiftet.

Medverkande

Markus Lingman, överläkare och strateg på region Halland, utnämnd till årets AI-svensk 2020 (deltar digitalt)

Kristina Lång, forskare och docent i diagnostisk radiologi vid Lunds universitet (deltar digitalt)

Patrik Sundström, Chief Digital Officer på SKR

Samtalet leds av Gabriella Chirico Willstedt, forskningsledare vid SNS

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt och öppet för SNS medlemmar*, forskare, press och särskilt inbjudna.

Du kan välja att delta digitalt eller på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Anmäl dig via någon av anmälningsknapparna ovan.

Vid avanmälan efter den 9 maj eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr ex, moms för dig som anmält att du deltar på plats (detta gäller även för dig som deltar kostnadsfritt).

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen!