SNS Paris: Behövs börsen?

Mån 24 juni 2013
Tid och plats

Måndag 24 juni 2013, 19:00–21:00
Svenska klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris.

Jens Henriksson
Jens Henriksson

Ända sedan den ekonomiska krisen drabbade världen 2008 har börsen och finansvärlden framstått som syndabockar. Det har bland annat talats om aktiehandlare som hanterar pengar på ett oansvarigt sätt. Det har också påpekats att finansvärlden ska tjäna den reella ekonomin, och inte tvärtom.

Så varför behöver vi egentligen börsen? Vad betyder börsen för företagens möjlighet att få finansiering och därmed kunna investera och växa? Vad har gjorts för att förbättra börsens sätt att fungera? Vad återstår att göra?

Detta är några av de frågor som Jens Henriksson, VD för Stockholmsbörsen, kommer att diskutera vid denna konferens.

Jens Henriksson är VD för Stockholmsbörsen sedan 2010. Han har tidigare arbetat på Finansdepartementet, bland annat som statssekreterare 2002-2006, samt på Internationella Valutafonden, NASDAQ OMX Group i USA och på Swedbank.

Anmälan

Senast fredagen den 21 juni till snsfrankrike@gmail.com. Obs! Antalet platser är begränsat och anmälan är bindande. Mötet är kostnadsfritt för SNS-medlemmar och det bjuds på vin och tilltugg i baren. Icke-medlemmar betalar 20 euro och studenter får delta till halva priset. Denna konferens anordnas i samarbete med Svenska Klubben.

Hungrig?

Nu har du möjlighet att avnjuta en specialkomponerad Sommartallrik à 15 € i Svenska klubbens bar innan konferensens början (kl. 18.30-19.30).

Förbeställning (obligatorisk) göres direkt till Svenska Klubben pa telefon 01 42 60 76 67 senast fredag den 21 juni kl. 12.00. Detsamma gäller eventuella avbeställningar (icke avbeställd tallrik faktureras). Bon appétit!

Varmt välkommen!
SNS Paris