SNS Paris: Hur påverkas välfärdsstaten av vår tids stora utmaningar?

Mån 19 mars 2018
Tid och plats

Måndag 19 mars 2018, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris

Mårten Blix, fil.dr. i nationalekonomi och forskare vid Institutet för Näringslivsforskning, gästar SNS Paris för att prata om utmaningarna för den svenska välfärdsstaten.

I kölvattnet av digitaliseringen har Sverige varit ett av de länder som hittills klarat omställningen på arbetsmarknaden bäst, men nya utmaningar är att vänta. Vad blir konsekvenserna av den snabba teknikutvecklingen, när nya förmågor efterfrågas? Vad innebär den växande delningsekonomin för samhället och hur kommer de senaste årens flyktinginvandring att påverka arbetsmarknaden? Det är några av de frågor som kommer diskuteras när Mårten Blix besöker SNS Paris den 19 mars.

Föreläsningen kommenteras av Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi, Institutet för Näringslivsforskning och gästprofessor, Sorbonne (Paris School of Economics).

Anmälan

Senast fredagen den 16 mars till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset. Betalning av medlemsavgift.

Varmt välkomna!
Styrelsen för SNS Paris