Vårdens styrning

Webbinarium Tis 1 september 2020
Tid och plats

Tisdag 1 september 2020, 10:00–11:15

Hur fungerar styrningen och finansieringen av vården i Sverige? Hur har utvecklingen sett ut över tid? Och vad behöver förändras? I en ny SNS-rapport gör forskaren Anders Anell en bred genomlysning av vårdens styrning, med fokus på utmaningar och möjligheter till förbättringar.

Rapporten beskriver bakgrunden till de problem som svensk hälso- och sjukvård står inför idag och har stått inför en längre tid. Anders Anell ger också ett antal rekommendationer om hur styrningen och finansieringen av vården bör förändras.

Vid webbinariet presenterar Anders Anell rapportens huvuddrag och slutsatser. Medverkar gör också Heidi Stensmyren, ordförande för Sveriges Läkarförbund, Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm samt riksdagsledamöterna Acko Ankarberg Johansson (KD) och Dag Larsson (S).

Rapporten ”Vården är värd en bättre styrning” ges ut inom ramen för SNS forskningsprojekt Vård och omsorg i det 21:a århundradet.

Medverkande

Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande i riksdagens socialutskott

Anders Anell, professor vid Företagsekonomiska institutionen, Lunds universitet och styrelseordförande för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Stockholm

Dag Larsson (S), ledamot i riksdagens socialutskott

Heidi Stensmyren, ordförande, Sveriges Läkarförbund

Samtalet modereras av Gabriella Chirico Willstedt, forskningsledare vid SNS.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. 1–2 timmar innan mötet får du ett mejl med en länk till webbinariet.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!