Coronakrisen: Vad händer på bostadsmarknaden?

Webbinarium Fre 29 maj 2020
Tid och plats

Fredag 29 maj 2020, 13:30–14:30

Hur påverkas olika delar av bostadsmarknaden av coronakrisen? Hur motståndskraftiga är de svenska hushållen? Och vad kan göras för att upprätthålla den finansiella stabiliteten?

De svenska hushållens skuldsättning är hög i internationell jämförelse, vilket länge har beskrivits som en av de största riskerna i den svenska ekonomin. Coronakrisens ekonomiska följdverkningar riskerar att slå hårt mot högt belånade hushåll och i förlängningen även mot ekonomin i stort.

Finansinspektionen meddelade tidigt att inkomstbortfall till följd av coronakrisen var ett giltigt skäl att tillfälligt slopa amorteringskraven. Vilka ytterligare åtgärder är tänkbara? Vad händer med bolåneräntorna? Och hur påverkas olika grupper på bostadsmarknaden av utvecklingen?

Vid webbinariet medverkar Henrik Braconier, chefsekonom, Finansinspektionen, Cecilia Hermansson, forskare, KTH och Annika Winsth, chefekonom, Nordea.

Medverkande

Henrik Braconier, chefsekonom, Finansinspektionen
Cecilia Hermansson, forskare vid avdelningen för fastighetsekonomi och finans, KTH
Annika Winsth, chefekonom, Nordea

Samtalet leds av Gustav Peldán Carlsson, projektledare, SNS.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. 1–2 timmar innan mötet får du ett mejl med en länk till webbinariet.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!