SNS Malmö/Lund: Främlingsfientligheten i Europa

Mån 31 mars 2014
Tid och plats

Måndag 31 mars 2014, 16:30–18:30
Ideon Agora, konferensrum Square, Scheelevägen 15, Lund.

Hur ser främlingsfientligheten ut i Europa och hur kan den bekämpas? Vilka strategier har prövats och vad fungerar? Har vi något att lära av andra europeiska länder? Dessa frågor diskuteras vid SNS Malmö/Lunds möte måndagen den 31 mars.

De senaste åren har vi sett nya politiska strömningar och spänningar växa fram i Europa och främlingsfientligheten har fått ny näring i den ekonomiska krisbekämpningens spår. Vi har fått ett nytt politiskt landskap med inslag av partier som ifrågasätter demokratins grundvalar: tron på allas lika värde och rättigheter.

Vid SNS Malmö/Lunds nästa möte presenterar författaren ANNA-LENA LODENIUS boken Krutdurk Europa som handlar om hur det ser ut i Europa med minoriteter, motsättningar och flykting- och integrationspolitik. Men också vad som kännetecknar de främlingsfientliga partierna och hur de kan bekämpas. Vilka strategier har prövats och vad fungerar? Har vi något att lära av andra europeiska länder?

Medverkande

ANNA-LENA LODENIUS, journalist och författare som har studerat politiskt våld och extremism samt olika schatteringar av rasism och främlingsfientlighet i över 20 år.

BJÖRN FRYKLUND, professor i sociologi och tidigare chef för Malmö Institute for Studies of Migration, Diversity and Welfare (MIM) kommenterar.

Mötet leds av LARS MOGENSEN, frilansjournalist och programledare för Filosofiska rummet i P1.

Anmälan

Görs till Alma Zunic, e-post alma.zunic@sns.se.

SEMINARIET ÄR GRATIS OCH ÖPPET FÖR ALLA!

Varmt välkommen!
SNS Malmö/Lund